Els alumnes de diversos cursos de l'escola Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà participen en un projecte en què l'odontòloga d'atenció primària de l'EAP Alt Berguedà els ajuda a millorar els hàbits higiènics i dietètics per tenir cura de la seva salut bucodental. La primera sessió, que s'ha fet amb una quinzena de nens i nenes d'entre 6 i 8 anys, ha consistit en una xerrada amb suport audiovisual, un fantoma de la boca (un model bucal de mida gran per fer demostracions als infants) i un raspall, perquè puguin visualitzar molt clarament les explicacions.

Entre d'altres, han tractat temes com ara l'erupció dental, la tècnica i durada del raspatllat, els tractaments dentals conservadors que es poden fer als centres d'atenció primària, i altres dubtes i preguntes que han sorgit tant per part dels alumnes, com del professorat.

Des del servei d'Odontologia d'atenció primària ja es fan revisions i xerrades de salut bucodental als alumnes de primer i sisè curs; ara, s'ha aprofitat l'ocasió per fer-hi participar també els infants i joves d'altres cursos, per tal de promoure la cura de la salut bucodental entre tots els alumnes de l'escola.