'Un viatge al passat' és el nom de l'exposició que organitza l'Institut Lacetània per commemorar els 50 anys de la inauguració del centre educatiu. L'exposició es podrà visitar a l'Espai Plana de l'Om de Manresa des del dimarts 9 d'abril i fins el diumenge 14, en horari de 6 de la tarda a 9 del vespre.

L'exposició mostra un recull de fotografies, objectes i documentació del que va iniciar-se l'any 1968 com a Escuela de Maestría i que ha anat evolucionant al llarg del temps fins a convertir-se en el que avui coneixem com a Institut Lacetània. En els seus inicis el centre era un referent de formació professional i actualment s'hi ofereixen classes d'ESO, batxillerat i cicles formatius.

Amb aquesta mostra es pretén no només donar a conèixer el passat del centre, sinó també mostrar algunes de les curiositats més rellevants de la seva història, evocar records a tots aquells que en un moment o altre han format part de la institució i buscar la complicitat de tots els visitants i fer-los sentir part del centre.