La Universitat de Lleida farà ADE (grau en Administració i Direcció d'Empreses) a Igualada a partir del curs 2020-2021. Serà un grup de 40 alumnes que es formarà íntegrament a la capital de l'Anoia i que formarà part del grau que ja s'ofereix actualment a la Universitat de Lleida.

Aquest proper setembre, a Igualada, en diferents estudis, ja hi haurà matriculats més de 500 estudiants, quan fa només 4 anys n'hi havia poc més de 100. La voluntat de la Universitat de Lleida és que aquests estudis d'ADE Igualada tinguin com a principal atractiu el fet de tenir un alt contingut de les matèries que es puguin oferir en anglès. Ara, la Universitat de Lleida comença el període per convocar oposicions per poder ser professor d'aquests nous estudis i en funció de les característiques del professorat i del domini de la llengua anglesa es farà el perfil final dels estudis a igualada.

Amb el desplegament d'aquests estudis al campus igualadí, s'incorpora al centre la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, que se sumarà a la oferta ja existent al Campus de la UdL a Igualada que ofereixen l'Escola Politècnica Superior de la UdL i la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia.

Tal com va apuntar el vicerector de docència de la Universitat de Lleida, Francisco García, el grau en Administració i Direcció d'Empreses tindrà una prescripció diferenciada, el que significa que els estudiants podran escollir si cursar-lo a Lleida o a Igualada. Ja és el mateix que poden fer en aquests moments els estudiants d'infermeria. Garcia ha destacat la importància de ser ciutat universitària i que els joves siguin un percentatge important de la població de la ciutat. Important per a la formació universitària i, també, pel que suposa per diferent àmbits de consum.

La presentació del nou grau en ADE ha comptat amb la presència de la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, que ha dit que «som creients i practicants del reequilibri territorial pel que fa al mapa de generació de coneixement a Catalunya», afegint que «avui demostrem que tenim la voluntat d'ampliar i consolidar l'oferta formativa del Campus Universitari Igualada-UdL». Chacón ha volgut remarcar que «parlem de l'aposta de les ciutats per la generació de coneixement, atraure i retenir el talent i donar sortida a les demandes del teixit empresarial de la comarca».

Per la seva banda, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va destacar la nova aposta de la Universitat de Lleida per «potenciar i ampliar l'oferta d'estudis públics al seu Campus Universitari a Igualada», i fer-ho, va afegit, «mantenint-se fidel al doble objectiu que s'ha marcat sempre: dotar els i les joves de les millors eines per a obrir-se pas en el mercat laboral actual i, al mateix temps, posar a l'abast de les empreses del territori nous professionals, perfectament preparats, que els podran aportar en un futur proper els millors coneixements i les ajudaran a ser més competitives».