L'Ajuntament de Santpedor ha entregat a les escoles de primària de Santpedor i Castellnou de Bages i l'institut IES d'Auro 1.700 bosses de cotó amb el logo de la campanya Let's beat plàstic pollution. Ara, els centres educatius les distribuiran entre els seus alumnes per posar punt i final al projecte que aquest curs han treballat en moltes fases de manera coordinada per a la millora del medi ambient.

El projecte es va desenvolupar als cursos de 5è de primària i 2n d'eso i es va desenvolupar en anglès. Una de les iniciatives que es van empènyer de manera conjunta és precisament presentar una proposta als pressupostos participatius de Santpedor a finals de l'any passat, defensar-la a finals de març i fer campanya per a la votació que hi va haver al mes d'abril. El projecte va aconseguir ser el més votat i el compromís és que s'instal·laran papereres de reciclatge al poble.

També s'ha fet un disseny conjunt del logo d'aquest projecte. Cada centre va elaborar un dibuix i una paraula en anglès que conjuntament han conformat aquest logotip. Així es pot veure una medusa de l'escola Llissach amb la recomanació "Eviteu plàstic", un cavallet de mar de l'Insitut d'Auro que recomana "Reutilitzeu", la Serreta "Ajudeu als animals" en una petxina, una tortuga de l'Olivar amb la paraula "Recicleu" i finalment un peix de l'escola riu d'Or amb la paraula Medi Ambient. Les bosses es poden plegar i tenen un butxaca. La idea que va sorgir de les escoles la va recollir l'Ajuntament de Santpedor que ha finançat la seva producció amb el lema 2Entre tots #FemSantpedor".

L'alcalde de Santpedor, Xavier Codina i el regidor de Medi Ambient Josep Illa van distribuir ahir les bosses a les escoles que aquesta setmana es distribueixen al centre, coincidint amb els darrers dies de classe i el tancament del projecte.