Alumnes de les escoles Fedac de Súria i Mare de Déu de Montserrat van presentar dissabte 18 de maig a l'entorn de la plaça de Sant Joan les cooperatives creades dins del programa Cultura Emprenedora a l'Escola. Aquest és el tercer curs amb presència d'aquest programa a la vila, amb el suport de l'Ajuntament de Súria, els centres escolars, el Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona.

Les cooperatives escolars creades pels alumnes dels dos centres són D'ara per sempre (Escola Fedac) i Decoheart (Escola Mare de Déu de Montserrat), dedicades a la venda de productes artesanals. Una part dels ingressos obtinguts es destinaran, respectivament, a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i a SúriaGats.

L'objectiu del programa Cultura Emprenedora a l'Escola és fomentar l'esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària.

Més de 9.500 alumnes d'arreu de Catalunya han participat en el programa durant aquest curs escolar. Al Bages hi han pres part escoles de Callús, Castellfollit del Boix, Manresa, Navàs, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet i Súria.