13 de juny de 2019
13.06.2019

Primo de Rivera, el franquisme i l'Estatut del 1979; així ha estat l'examen d'Història de la Selectivitat 2019

L'examen era el primer de la jornada d'aquest dijous

13.06.2019 | 12:24
Alumnes entrant en una classe per realitzar els examens.

L'examen d'Història de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, primer de la jornada d'aquest dijous, ha inclòs diverses preguntes sobre la dictadura de Primo de Rivera, la visita d'Heinrich Himmler a Barcelona, l'atur durant la II República, el franquisme a Catalunya i el preàmbul de l'Estatut del 1979.

Els estudiants havien de triar entre dues opcions, i en l'A, havien de respondre una sèrie de preguntes sobre la dictadura de Miguel Primo de Rivera a partir d'un text d''Història d'Espanya', coordinat per Manuel Tuñón de Lara.

A més de preguntes sobre aquesta dictadura, també havien de contestar sobre les conseqüències de la I Guerra Mundial a Espanya, d'altres referents a una portada de 'La Vanguardia' sobre la visita del dirigent nazi a Barcelona i sobre el franquisme a Catalunya.


L'opció B, amb l'Estatut de 1979


En l'opció B, els estudiants havien de constestar preguntes sobre un gràfic de l'atur a Espanya durant els anys 1932 i 1936, sobre polítics com Manuel Azaña, Niceto Alcalá Zamora i Francisco Largo Caballero, i les eleccions legislatives del 1933 i 1936.

També diverses preguntes sobre el preàmbul de l'Estatut del 1979 i sobre l'evolució política de Catalunya des de la mort de Franco fins a l'aprovació de l'Estatut i des de l'aprovació d'aquest fins al 1986.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
activitats amb nens

Plans per fer en família

Passa un cap de setmana o unes vacances en família perfectes! 

 
L'últim El més llegit