Joves amb empenta, interès, curiositat i compromís amb la ciència. Un any més, una cinquantena d'estudiants de secundària amb una clara vocació científica, escollits d'entre les 900 sol·licituds presentades, han estat seleccionats per participar en una nova edició del programa Joves i Ciència que impulsa, des del 2008, la Fundació Catalunya La Pedrera.

El tret de sortida a la nova edició, la 12a, ha tingut lloc aquest dissabte al migdia a Món Sant Benet i ha comptat amb l'assistència d'unes 300 persones, entre estudiants participants i familiars. L'acte ha servit per donar la benvinguda als 50 seleccionats d'enguany (28 noies i 22 nois) i, també, per acomiadar als joves estudiants que ja han finalitzat el programa, que té una durada de 3 anys i que posa en contacte als joves amb els millors centres de recerca nacionals i internacionals.

La sra. Marta Lacambra, Directora General de la Fundació Catalunya La Pedrera ha estat l'encarregada de donar la benvinguda als estudiants del programa i als assistents a l'acte tot destacant el perfil dels seleccionats: "Sou excepcionals i no és només qüestió d'aptitud, també d'actitud". Lacambra ha volgut destacar la importància que té el programa entre aquells que hi participen: "marca un abans i un després en la seva vida".

L'acte ha comptat amb la conferència de la Dra. Mònica H. Pérez-Temprano, grup líder de l'Institut Català de Química (ICIQ), un dels centres participants en el programa i ha servit també per escoltar les vivències dels estudiants Román Via-Dufresne, participant de la tercera i última fase i Adrià Martín Salvador, de la promoció 2014. Ambdós han coincidit a definir el programa com a una experiència única que cal aprofitar.

Després del lliurament de diplomes als alumnes de la promoció 2017 que enguany acabaven la seva participació al programa, El sr. Lluís Farrés, Director de Coneixement i Recerca de la Fundació Catalunya La Pedrera ha estat l'encarregat d'acomiadar l'acte convidant als joves a conversar i començar a conèixer-se.

El programa Joves i Ciència

El programa 'Joves i Ciència' arriba enguany a la seva 12a edició amb la participació de 50 joves de tot Catalunya: 2 joves de l'Alt Penedès, 3 de l'Anoia, 1 del Bages, 4 del Baix Llobregat, 13 del Barcelonès, 1 del Garraf, 3 del Gironès, 3 del Maresme, 1 d'Osona, 3 del Pla de l'Estany, 2 del Tarragonès, 11 del Vallès Occidental i 2 del Vallès Oriental.