Un alumne de l'Institut Antoni Torroja, de Cervera, ha obtingut la nota més alta de la Selectivitat, un 9,90, i prop de 700 estudiants rebran les distincions per haver aconseguit una nota igual o superior a 9. Més del 96% dels estudiants presentats han superat les proves d'accés a la universitat (PAU). Un total de 33.944 estudiants es van presentar a les proves que van tenir lloc el 12, 13 i 14 de juny; d'aquests, 29.243 es van examinar de la fase general i 4.701 només de l'específica. La nota mitjana global de les PAU (fase general) és de 6,617. Dels estudiants que han cursat segon de batxillerat, 27.554 (97,36%) podran accedir el curs que ve a la universitat. La nota mitjana de les PAU d'aquests estudiants és de 6,638. La nota mitjana de l'expedient de batxillerat és de 7,43 i la d'accés a la universitat, que es calcula sobre la base del 60% corresponent a l'expedient de batxillerat i del 40% de la nota de la fase general de les proves, és de 7,115.

Dels 4.701 estudiants que només s'han examinat de la fase específica, 1.922 aptes procedeixen de batxillerat i 1.784 de cicles formatius de grau superior (CFGS). El percentatge d'aquests alumnes de la fase específica aprovats ha estat del 88,21% en el cas d'alumnes de batxillerat i del 70,74% pel que fa a estudiants de cicles formatius de grau superior (CFGS).

Les notes més altes

La nota més alta és d'un 9,90 i l'ha obtinguda un alumne de l'Institut Antoni Torroja, de Cervera, que s'ha examinat a la Universitat de Lleida. Amb una nota de 9,8, hi ha quatre alumnes: un que s'ha examinat a la Universitat de Barcelona, de l'Escola Joan Pelegrí; una alumna de la Universitat de Girona, de l'Institut Jaume Vicens Vives; i dos alumnes examinats a la Universitat de Lleida: un de Cervera, de l'Institut Antoni Torroja, i un altre de Sort, estudiant a l'Escola Episcopaliana Mare de Déu de la Acadèmia.

La qualificació més alta obtinguda entre els examinats a la Universitat Politècnica de Catalunya i a la Universitat Pompeu Fabra ha estat d'un 9,7 i correspon, respectivament, a un alumne de Gelida (Alt Penedès), de l'Institut Gelida, i a una alumna de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró.

A les seus de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Rovira i Virgili, la qualificació més alta ha estat un 9,6, aconseguida, respectivament, per un alumne de Terrassa, de l'Escola Cingle; i una alumna de Tortosa, de l'Institut Dertosa.

En aquesta convocatòria, 693 alumnes, 406 noies i 287 nois, rebran la distinció que atorga el Govern als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU. L'acte de lliurament tindrà lloc el divendres 19 de juliol a Barcelona. La preinscripció universitària es pot formalitzar fins el dia 1 de juliol.