El Ministeri d'Educació ha distingits dins dels premis eTwinning 2019 el col·legi Sant Josep de Navàs pel seu projecte Monumental Europe. L'entrega del guardó va tenir lloc recentment a Madrid de mans de la Ministra Isabel Celaá a la mestra coordinadora de la iniciativa, Fina Vendrell.

Monumental Europe és un projecte que es va realitzar conjuntament amb altres escoles d'Europa, concretament de Grècia, Itàlia, Polònia i França, i amb alumnes de diferents edats de primària.

El jurat dels premis eTwinning van atorgar el guardó a l'escola bagenca en la categoria de 7 a 11 per la creativitat del seu projecte, la innovació i motivació enfocada en l'any europeu del patrimoni cultural 2018. També es va valorar que el treball va aconseguir reforçar i compartir el sentit d'identitat europea amb el treball cooperatiu dels cinc països.

Celaá va lliurar el trofeu a Vendrell i als altres professors premiats en altres categories, felicitant-los per la important tasca educativa i fer de l'escola un lloc obert al món, aconseguint noves formes d'ensenyar i aprendre. La ministra va encoratjar els docents a seguir innovant i avançar amb èxit a partir de la col·laboració, l'experimentació, el treball en equip i el respecte a la diferència.

Trobada a Brussel·les

Paral·lelament al guardó i també relacionat amb el treball cooperatiu europeu, les directores i mestres de sis escoles d'Europa, entre elles el col·legi Sant Josep de Navàs, han realitzat la primera trobada a la seu de l'European Schoolnet de Brussel·les, per tal de realitzar un monitoratge que durarà fins a finals del 2020 amb l'objectiu d'elaborar un pla d'acció de centre quant a lideratge compartit i projectes interdisciplinaris.

Les noves pedagogies del Segle XXI potencien el treball col·laboratiu, en equip i pretenen enfortir el sí de cada escola partint de les capacitats i punts forts de tothom qui forma part de la comunitat educativa. El projecte de treball durarà aproximadament un any i consta de vàries trobades online i també de tres trobades a Brussel·les.