Comença un nou curs escolar i les aules es tornaran a omplir d'alumnes després del descans que han suposat les vacances. Cal afrontar des del primer moment alguns aspectes que no es poden perdre de vista en la nostra vida quotidiana com és per exemple l'estalvi energètic.

Des dels centres escolars també és possible fer passos per aconseguir aquest objectiu. Endesa Educa, el projecte educatiu de la Fundació Endesa de conscienciació i educació sobre energia, estrena aquest curs escolar Endesa Educa Digital.

Es tracta d'una plataforma educativa única i pionera per promoure el consum de l'energia responsable a les aules i conscienciar a les generacions més joves sobre el canvi climàtic. I ho fa d'una manera ben engrescadora per l'alumnat -amb reptes, missions i fins i tot amb superherois-, 100% digital i gratuïta. El paper dels mestres s'ha de considerar imprescindible a l'hora d'abordar el canvi climàtic per l'influència educativa que tenen en l'alumnat.

El naixement d'aquesta iniciativa sorgeix de la necessitat d'arribar al màxim d'escoles possibles, implicar tots els estaments educatius (alumnes, professors/es, pares i mares) i donar total llibertat al docent per poder aplicar el programa a la seva aula, de manera que cada grup pot adaptar el projecte a les seves característiques. Per a fer-ho possible, s'ha dissenyat una activitat digitalitzada.

Aquesta plataforma s'ofereix, de moment, a professors/es de cicle mitjà de primària, és a dir, de 3r i 4rt curs, però s'està treballant per poder ampliar el rang d'edats i arribar a conscienciar, així, al màxim d'alumnes possible sobre el bon ús de l'energia.

Els participants en el projecte treballaran diversos conceptes del món de l'energia: des de la generació d'electricitat -a partir de diverses fonts d'energia-, fins als diversos usos que podem donar- li quan arriba a casa nostra, passant per la mobilitat elèctrica en una ciutat intel·ligent (Smart City). Abans de la seva implementació a l'aula, però, cada docent tindrà accés a una formació prèvia mitjançant vídeos tutorials on s'explicarà de forma clara i amena com es pot treballar amb els i les alumnes aquesta aventura energètica, a més de rebre un kit de materials.

D'altra banda, des d'Endesa Educa també es realitzarà suport tècnic i es farà arribar una homologació posterior al professorat com a formadors del programa.

Així, mitjançant aquesta plataforma digital es disposarà d'una sèrie de vídeos motivadors per engrescar l'alumnat, en els quals s'explica que un grup de superherois energètics, anomenats Energy Corps, han vingut a la Terra per ajudar als seus habitants a fer un bon ús de l'energia i per això demanen ajuda a les aules dels centres escolars. Per ajudar a aquests Energy Corps, els nens i nenes hauran de superar una sèrie de reptes energètics i aconseguir ser membres d'aquesta força energètica que vigila el bon ús de l'energia al llarg de tota la galàxia. Un cop s'arribi a la Missió Final, hi haurà un concurs interescolar amb un premi molt especial pel guanyador.

Vols saber més sobre el nou programa Endesa Educa Digital? Visita el web del projecte.