Un total de 263 alumnes estudien aquest curs a l'escola Jeroni de Moragas, d'Ampans, que va iniciar les classes dijous passat. Són 20 estudiants més que el curs anterior. El claustre té una plantilla de 63 professionals entre mestres, educadors, logopedes, fisioterapeutes i psicopedagogs, que formen part de la plantilla, i 20 professionals més de suport, entre monitors i treballadors socials. Del total d'alumnes matriculats al centre, una vintena fan escolarització compartida amb l'escola ordinària.

L'escola atén alumnes de 3 a 21 anys des dels cicles infantils, primària, secundària i itineraris formatius i de professionalització. Aquest curs seguirà aplicant els programes desplegats arran del decret d'escola inclusiva, que incorporen en el seu programa àrees curriculars personalitzades i pràctiques laborals destinades als alumnes més grans.

En aquest sentit comença el tercer curs dels quatre que té el programa IFE, Itinerari Formatiu Específic, que va començar el curs 2017 com a prova pilot i que és una formació professional adaptada per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada, que va posar en marxa el Departament d'Ensenyament a diverses escoles com la Jeroni de Moragas. El que s'imparteix a Ampans és d'Auxiliar de vendes i atenció al públic, i els alumnes que ara faran tercer podran fer pràctiques laborals en empreses. L'escola Jeroni de Moragas és un dels 8 centres d'educació especial de Catalunya que l'imparteix.

En aquest nou curs, l'escola d'Ampans seguirà atenent les demandes de suport a alumnes amb necessitats educatives especials escolaritzats a les aules de centres ordinaris per tal de facilitar la seva inclusió i participació, actuant com a Centre d'Educació Especial Proveïdor de Serveis i Recursos (CEEPSIR) de Catalunya i en col·laboració amb els Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya central. A dia d'avui dóna cobertura a 14 municipis de les comarques del Bages i el Solsonès, i acompanya 28 alumnes escolaritzats a l'escola ordinària.