19 de maig de 2020
19.05.2020
Regió7
ESPECIAL EDUCACIÓ

Educació impulsa un projecte d'orientació i informació virtual per a l'alumnat

La iniciativa «Al teu costat en la tria educativa» vol ajudar a escollir entre els diferents ensenyaments postobligatoris

18.05.2020 | 19:48
«Al teu costat en la tria educativa» està en funcionament al web ensenyament.gencat.cat

El departament d'Educació impulsa «Al teu costat en la tria educativa», un projecte d'informació i orientació acadèmica virtual per a l'alumnat. Aquesta iniciativa, en funcionament des d'ahir al web ensenyament.gencat.cat, vol ajudar els alumnes i les famílies a triar entre les diferents ofertes d'ensenyaments postobligatoris i els itineraris educatius.

Els alumnes, sobretot en els canvis d'etapa educativa, necessiten acompanyament en la tria de les diferents opcions i, per tant, cal informació i orientació educativa. Una informació que habitualment obtenien per diferents vies com l'assessorament dels professors i dels orientadors dels centres, els diferents canals del departament d'Educació, i els esdeveniments com el Saló de l'Ense-nyament i d'altres fires que s'han suspès a causa de la Covid-19.

És també amb l'objectiu de buscar noves formes de comunicació que Educació posa en funcionament aquest servei d'informació virtual, complementari de la tasca que ja es fa des dels centres educatius. El nou canal dona un servei d'orientació acadèmica personalitzada a través d'un llenguatge i formats virtuals pensats per a alumnes a partir de 16 anys.

Pel que fa a la informació, hi haurà un nou espai al web del departament d'Educació que inclourà: vídeos animats sobre els diferents itineraris formatius –en cas de graduació a l'ESO i també si no s'assoleix. També, vídeos de presentació dels diferents ense-nyaments amb la possibilitat de fer consultes en línia. Preguntes freqüents que sorgeixen a l'hora de triar els estudis futurs. Les novetats per al curs 2020-2021. I les dates de preinscripció i dates de les diferents proves.

D'altra banda, el web queestudiar.gencat.cat disposarà d'informació completa de tots els ense-nyaments (informació general, modalitats, cicles, accés, sortides acadèmiques i professionals...).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
activitats amb nens

Plans per fer en família

Passa un cap de setmana o unes vacances en família perfectes!