La Generalitat, d'acord amb les entitats d'educació en el lleure, ha acceptat flexibilitzar algunes de les mesures i protocols de protecció davant el coronavirus aprovades el passat 9 de maig per a la realització de campus, colònies i campaments aquest estiu, ha informat la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies en un comunicat.

El Govern ha indicat que, davant l'evolució de la pandèmia i a partir de les aportacions i coneixements pràctics de les entitats, la Taula de Governança de l'Educació en el Lleure --formada per la Generalitat, els professionals i els ens locals-- ha decidit adoptar 9 noves mesures que "actualitzen" les vigents.

Entre les novetats, destaca la decisió de reduir la distància de seguretat de 2 a 1,5 metres, de permetre la convivència de fins a tres grups de 30 participants en cases de colònies on es garanteixi l'aïllament, o el fet que els monitors de suport puguin intervenir en fins a tres grups diferents de menors.

Amb tot, ha assegurat la Generalitat, els criteris que segueixen prevalent a l'hora d'adaptar i flexibilitzar les activitats són els de traçabilitat i compartimentació, pedagogia dels nous hàbits, priorització de les activitats a l'aire lliure, distanciament físic, higiene, i ventilació dels espais tancats.

Paral·lelament, el Govern ha indicat que ha format a més de 10.000 monitors i monitores en els protocols de seguretat sanitària davant el Covid-19, a través d'un curs elaborat per Salut Pública i el departament de Joventut que també s'ofereix en obert a la plataforma www.estiuamblleure.cat.