La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà una partida inicial de 10 milions d'euros per ajudar les famílies vulnerables que hagin de romandre aïllades a casa per cuidar els seus fills a causa de la crisi de la Covid-19, una prestació que serà de 300 euros per quarantena.

Així ho ha anunciat en roda de premsa el conseller Chakir El Homrani, que ha comparegut al costat dels seus homòlegs de Salut, Alba Vergés, i Educació, Josep Bargalló, tots ells d'ERC.

Aquesta partida de 10 milions d'euros serà ampliable si la demanda ho requereix, ha afirmat El Homrani, que ha assenyalat que, sent l'import concedit de 300 euros, ara es podran acollir ja a aquesta prestació més de 33.000 famílies.

Aquest ajut es destinarà en concret a persones que no tinguin cap altre tipus de prestació (és a dir, no podrà demanar-la qui cobri atur, renda garantida de ciutadania o ingrés mínim vital, per exemple), i que no comptin amb "ingressos suficients per cobrir les necessitats bàsiques dels menors" que hagin de ser cuidats a casa.

"Parlem de qui no té ingressos", per exemple persones que viuen de l'economia informal i en quedar-se a casa per cuidar els seus fills es queden sense recursos.

Per detectar potencials beneficiaris d'aquest ajut, la conselleria d'El Homrani treballarà de manera conjunta amb "el sistema educatiu i serveis socials bàsics", ha assegurat el conseller.

Aquesta prestació és només per a pares que hagin d'aïllar-se per tenir cura dels seus fills, i no per a aquelles persones que, tot i reunint els requisits de vulnerabilitat, han de fer quarantena per altres motius.

Això perquè es tracta d'una prestació per "cobrir la realitat de la tornada escolar i la conciliació entre l'àmbit de la feina i l'educació", mentre que per problemàtiques d'una altra índole hi ha "altres línies" d'ajudes, ha apuntat el conseller.