La Clínica Corachan i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han arribat aquest dimarts 20 d'octubre a un acord de col·laboració en matèria acadèmica, docent i d'investigació, en l'àmbit de les ciències de la salut.

La rectora de la UAB, la Sra. Margarita Arboix Arzo i el conseller delegat de la clínica, el Dr. Bartolomé Martinez, han firmat el conveni, en un acte celebrat en l'auditori de la clínica que ha comptat amb la presència del comitè de docència de l'hospital, presidit pel Professor Ramón Carreras, Catedràtic de Ginecologia i Obstetrícia de la UAB.

El conveni té quatre objectius principals, el primer és promoure les relacions de caràcter acadèmic i d'investigació entre la UAB i Clinica Corachan en el camp de les ciències de la salut, especialment en les matèries de ginecologia i obstetrícia, oncologia, sense excloure qualsevol altra especialitat mèdica o quirúrgica que Clínica Corachan proposi. El segon objectiu és fomentar el debat i l'intercanvi d'informació, publicacions, llibres, jornades i congressos, actes públics i presentacions, material docent i documentació tècnica que sigui d'interès. El tercer, col·laborar en el desenvolupament de programes de màster propi, de diplomes de postgrau i de cursos d'especialització en ciències de la salut. I el quart és col·laborar en la realització de les pràctiques d'estudis de ciències de la salut impartits per la UAB.

En qualitat de centre associat a la UAB, Clínica Corachan desenvoluparà de la mà de la prestigiosa universitat els projectes de docència, formació i la transferència de coneixement en ciències de la salut.

Un centre de referència

Clínica Corachan és una de les clíniques més prestigioses de Catalunya, amb experiència i modernitat, el que garanteix la màxima excel·lència assistencial i un tracte personalitzat. Fundada el 19 de maig de 1921 en la seva actual ubicació pel Dr. Manuel Corachan, emetent cirurgià i prolífic docent, la institució centra els seus esforços a atendre i satisfer totes les necessitats dels seus pacients, oferint una assistència d'alta qualitat, pròxima i humana.

Actualment, el complex sanitari ocupa una superfície total de 42.000 m² en el que treballen directa o indirectament més de 1.200 professionals i col·laboradors. En el marc del seu compromís amb la qualitat, l'avantguarda i l'excel·lència, en 2019 Clínica Corachan va ser guardonada amb el premi Top 20 de IASIST a la millor clínica privada, en la categoria de Gestió Hospitalària Global a Espanya. En les edicions 2009, 2015, 2016, 2017 i 2018 va ser distingida amb aquest gallardó. Clínica Corachan, amb aquest reconeixement, consolida la seva posició d'excel·lència en aquest rànquing demostrant ser un dels centres més eficients i millor valorats del país. A la mateixa vegada, va ser el primer hospital d'Espanya en aconseguir l'acreditació "confiança" en seguretat del pacient.