03 de febrer de 2021
03.02.2021
Regió7

Educació treballa en un nou batxillerat més flexible, competencial i amb una nova modalitat general

El departament vol aplicar el nou currículum a partir del curs 2022-2023

03.02.2021 | 17:41
Un professor de l'IES Joanot Martorell parlant amb diversos alumnes de segon de batxillerat

El Departament d'Educació treballa en un nou model de batxillerat més flexible i competencial per renovar el currículum actual, del 2008. A més, també es vol sumar una nova modalitat de batxillerat a les especialitats ja existents que sigui de caràcter més general i permeti a l'alumne anar definint l'especialitat a mesura que avança. D'altra banda, es possibilitaria fer el batxillerat en tres anys, i no dos. Segons ha afirmat a TV3 Maite Aymerich Boltà, directora general de Currículum i Personalització del departament, la idea és que el batxillerat "doni resposta a la necessitat de l'alumnat d'estar preparat fer una trajectòria personal". "Volem que sigui un currículum competencial, obert, flexible, facilitador i orientador", ha dit.

Tal com publica TV3 i han explicat fonts del Departament a l'ACN, el nou batxillerat tindrà tres modalitats -científic/tecnològic, humanístic/social i artístic- i una de nova, la modalitat 'general', amb més "passarel·les" i opcions de diverses modalitats.

Les mateixes fonts afirmen que volen que sigui una etapa educativa "útil en ella mateixa" i que, per exemple, el segon any no estigui tan orientat a les proves d'accés a la universitat (PAU).

En aquest sentit, matisen que no ha de ser una etapa "traumàtica" ni anar només orientada a anar a la universitat, sinó que ha d'oferir "itineraris i camins" i tenir un component "molt orientador".

També creuen que hi ha d'haver una "passarel·la" amb l'ESO perquè no sigui un "canvi total".

La previsió amb què treballa el Departament és tenir llest el nou decret de batxillerat la primavera del 2022, perquè pugui entrar en vigor ja en el curs 2022-2023.

Al següent curs, el 2023-2024, les PAU podrien haver estat modificades per tenir coherència amb el nou pla d'estudis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
activitats amb nens

Plans per fer en família

Passa un cap de setmana o unes vacances en família perfectes!