26 de febrer de 2021
26.02.2021
Regió7

Dos alumnes del Lacetània investiguen sobre les diferents llengües que es parlen al centre

Es calcula que hi ha almenys una quinzena de llengües maternes diferents entre els alumnes que assisteixen a l'Aula d'Acollida

26.02.2021 | 18:40
Gisela Polo i Sami Drissi

Conèixer les llengües maternes diferents es parlen al centre i apropar-se a la tasca es fa a l'Aula d'Acollida. Aquest ha estat l'objectiu de Sami Drissi i Gisela Polo, dos alumnes de l'institut Lacetània de Manresa que, dins de l'assignatura optativa de revista, han fet una investigació sobre el tema que s'ha publicat a la revista Lacet@news. El treball ha servit per descobrir la diversitat d'ètnies i cultures que formen part no només de l'institut sinó del conjunt de la ciutat de Manresa. Per a fer-ho, s'han fixat en l'Aula d'Acollida de l'institut, on s'acull i ajuda als alumnes nouvinguts a aprendre el català i el castellà i conèixer els costums i tradicions de casa nostra. Es calcula que en aquesta aula s'hi parlen una quinzena de llengües maternes diferents.

La recerca ha consistit en una entrevista a la professora de l'Aula d'Acollida per conèixer la seva feina i descobrir la manera com els nois i les noies nouvinguts s'inicien en l'aprenentatge del català. També han elaborat un vídeo on alumnes nouvinguts parlen en la seva llengua i ajuden a descobrir la gran varietat de cultures que hi ha.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
activitats amb nens

Plans per fer en família

Passa un cap de setmana o unes vacances en família perfectes! 

 
L'últim El més llegit