La Universitat de Vic-UCC ha celebrat la fase classificatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2021 de la Xarxa Vives. En la competició han participat alumnes de l'Escola Joviat de Manresa. Aquesta és la primera edició virtual de la Lliga de Debat, en què universitats i centres docents han hagut d'adaptar-ne el format atès el context actual. Cada equip participant en la fase classificatòria de la UVic-UCC va realitzar quatre debats entorn al tema central de la competició, «És compatible el creixement global de l'economia amb el respecte al medi ambient?».

L'alumnat participant havia de ser capaç de mostrar-se tant a favor com en contra del tema, atès que la posició que hauran de defensar canviarà en cada debat. La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives s'adreça a l'alumnat de 4t d'ESO, batxillerat (i equivalents) i cicles formatius d'entre 15 i 18 anys, de la Franja de Ponent, Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra, Catalunya Nord i Sardenya.

L'objectiu de la competició és millorar les habilitats comunicatives dels alumnes participants i fomentar l'adquisició de competències transversals, com la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l'anàlisi, la construcció d'un discurs i la planificació i presa de decisions.