24 de març de 2021
24.03.2021
Regió7

Educació arriba al 65% d'ordinadors per a alumnes entregats i preveu completar el lliurament durant l'abril

24.03.2021 | 13:04
Pla general d'un grup d'infants en un casal d'estiu a Barcelona en una activitat respectant la distància de seguretat.

Lleida i les Terres de l'Ebre són els primers territoris on s'ha completat la instal·lació dels dispositius

El Departament d'Educació ha repartit ja el 65% dels 300.000 ordinadors per a alumnes compromesos en el marc del Pla d'Educació Digital. La Conselleria ha completat el repartiment d'ordinadors als alumnes a Lleida i les Terres de l'Ebre, convertint-se en els primers territoris en finalitzar el desplegament. Educació preveu completar el lliurament als alumnes d'arreu del territori a l'abril. A més, s'han lliurat 71.087 portàtils al personal docent i 44.650 dispositius de connectivitat als alumnes més vulnerables, tots els compromesos. Educació té pendent també completar la transformació dels serveis Wifi-LAN als centres educatius.

Pel que fa a la transformació dels centres, s'han completat els replantejos del 97%. Això suposa repensar escoles i instituts des de la mirada tecnològica, per tal de poder optimitzar al màxim la tecnologia que es disposa. La previsió és arribar a la totalitat dels centres transformats durant el curs.

Educació ha insistit diverses vegades que els ordinadors no estan pensats només per a un eventual confinament sinó que la previsió és que s'utilitzin en el treball diari de l'aula i formin part estructural del projecte educatiu del centre.

D'altra banda, Educació ha publicat l'Estratègia digital de centre, un document que defineix i concreta les línies d'actuació d'un centre i que han de permetre que docents, alumnes i el propi centre assoleixin la competència digital. Tots els centres l'hauran d'incorporar en la programació general de forma progressiva i amb l'acompanyament de la Conselleria.

Aquesta estratègia comprèn tots els àmbits del centre, des dels aspectes organitzatius als curriculars, passant pels metodològics i els comunicatius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
activitats amb nens

Plans per fer en família

Passa un cap de setmana o unes vacances en família perfectes!