La 31a Fira de l’Estudiant disposa de cinc cabines d’orientació individual on diferents professionals oferiran atenció personalitzada als alumnes que ho vulguin i els orientaran i els resoldran els dubtes que tinguin sobre el seu futur acadèmic i professional. 

La proposta de l’EAP està pensada "perquè els nois i noies es puguin asseure amb algú que els guiï i els respongui les preguntes que tenen", han explicat fonts del Consell Comarcal del Bages

La fira és un espai d’informació i orientació acadèmica i professional pensat especialment per a l’alumnat de secundària que ha de prendre decisions sobre els estudis i el seu futur laboral.

Els continguts d’aquest certamen són d’especial interès per als alumnes de 4t d’ESO, batxillerat, cicles formatius i programes adreçats a alumnes que no superin l’ESO. La visita també pot ser adequada per als alumnes que vulguin canviar d’estudis o aquelles persones que busquin conèixer de primera mà quina és l’oferta formativa a les comarques centrals: batxillerats, cicles formatius de grau mitjà o superior, formació professional, programes de qualificació professional inicial, ensenyaments artístics, educació d’adults, formació a distància, ensenyaments d’idiomes, carreres universitàries, estudis a l’estranger i beques.

Els EAP són equips d’assessorament i orientació psicopedagògic que dona suport als alumnes, professorat i als centres educatius.