La tornada a l'escola cada vegada està més a prop (6 de setembre) i tant pares com fills han de preparar-se per al nou curs escolar. Deixar enrere l'estiu no és fàcil, ni tampoc l'horari que se segueix durant l'època estival, que res té a veure amb la rutina de l'any acadèmic. Les noves tecnologies ens poden ajudar a començar el nou curs escolar amb menys dificultat i a través de vídeos de YouTube de psicòlegs o d'altres pares que expliquen les seves pròpies experiències, podem descobrir trucs que ens siguin d'utilitat.

'Píndolas de psicología'

Aquest canal de YouTube està dirigit per Alberto Soler, psicòleg i pare de tres fills. A 'Píndolas de Psicología' publica vídeos sobre psicologia, en els quals pots trobar recursos sobre educació i criança. Alguns d'ells poden ser clau per a la tornada al col·le del teu fill; per exemple, s'explica què és i com superar la fòbia escolar, també, què és l'ansietat infantil...

Entre els seus vídeos més virals trobem consells per a pares que els seus fills no volen menjar, pors infantils i consells per poder ajudar-los o com debatre quin col·legi és millor per al teu fill.

'Disciplina positiva'

El canal 'Disciplina positiva' està dirigit per Elisa Molina, mare, mestra d'educació infantil i educadora. Les seves publicacions van dirigides als pares: 'Som-hi amb la tornada al col·le', 'Educar des de la por o des de l'amor', 'Què és l'efecte mirall amb els nostres fills?', són alguns dels títols de les seves publicacions.

Molina també imparteix tallers grupals que es duen a terme una vegada al mes i que estan dirigits, fonamentalment, a famílies que s'acosten a l'educació respectuosa i necessiten recursos, eines i pautes per a començar.

'Lucía, mi pediatra'

L'autora del blog 'Lucía, mi pediatra' compta amb vuit llibres de l'editorial Planeta, i també, té un canal de YouTube. El contingut d'aquesta pedriatra està enfocat en les seves experiències professionals, però també en les personals i en notícies d'actualitat.

En els seus vídeos, resol dubtes sobre salut infantil, parla tant de malalties -com poder evitar-les o combatre-les-, i sobre les vacunes necessàries segons l'edat dels nens. Utilitza un to pròxim per a dirigir-se als seus seguidors -ja són més de 10.000- i els ofereix consells sobre criança.

'unProfesor' (Cristina Álvarez)

Aquest projecte es va crear per Cristina Álvarez el 2013, primer va començar com a pàgina web i més tard es va convertir en canal de YouTube. En 'Unprofesor' es pengen vídeos explicant les assignatures que s'imparteixen en Primària i Secundària. Cada peça va acompanyada d'exercicis descargables i imprimibles amb solucions per a practicar allò que s'explica en les diferents publicacions.

'Verdeliss'

Deixant de costat les polèmiques de la influencer Verdeliss sobre si exposa massa la intimitat dels seus 8 fills tant en el seu perfil d'Instagram com en els seus vídeos de YouTube, el canal 'Verdeliss' ofereix un contingut natural sobre la criança. En el seu canal es mostren 'vlogs' de com és el dia a dia de la família i es parla, amb total sinceritat, de temes que avui dia encara són considerats tabús.