Pere Calders, Rodoreda i un text sobre la intel·ligència artificial, a l'examen de català de les PAU

Els alumnes han pogut triar entre respondre dues preguntes de les lectures obligatòries o dues més competencials

Dos joves escolten les instruccions del tribunal just abans de començar les PAU al Campus Catalunya de la URV, a Tarragona

Dos joves escolten les instruccions del tribunal just abans de començar les PAU al Campus Catalunya de la URV, a Tarragona / Mar Rovira / Eloi Tost

ACN

Els estudiants que aquest dijous s'han examinat de la matèria comuna de llengua catalana i literatura han hagut d'escollir entre respondre una sèrie de preguntes relacionades amb un text de Pere Calders o bé amb un de Jordi Martín sobre la intel·ligència artificial. En la primera opció apareixia un fragment de 'El principi de la saviesa' de Calders i en l'opció B una adaptació feta a partir del text de Martín 'Un dels pioners de la intel·ligència artificial se'n penedeix i adverteix dels possibles perills', publicat a 'El Nacional' el maig de l'any passat. Sobre les lectures obligatòries, han aparegut 'La plaça del Diamant' de Mercè Rodoreda i 'Aigües encantades' de Joan Puig i Ferreter.

Com a castellà, els alumnes podien escollir entre dues preguntes sobre les lectures o dues de caire més competencial. Pel que fa a l'expressió escrita, se'ls demanava escriure un text formal d'entre 125 i 150 paraules.

El de català ha estat el primer examen de la darrera jornada de les PAU, a les que enguany s'han matriculat més de 42.500 estudiants.