Protecció Civil de la Generalitat manté per avui l'alerta del Pla d'emergències PROCICAT per l'onada de calor que afecta Catalunya des del passat dilluns, i que avui dijous ha de començar a remetre sobretot a les comarques del litoral sud i central. Pel que fa al pla INFOCAT, aquest segueix en prealerta per l'elevat risc d'incendi i també mentre es mantingui actiu el foc de Capellades (Anoia).

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui dijous les temperatures seguiran sent molt altes però entre 1 i 2 graus menys que ahir, i amb menor probabilitat de superar els llindars de temperatura extrema.

Durant l'episodi s'han superat els llindars de temperatura a totes les comarques, destacant:

· Lleida (Segrià). Temperatura màxima dia 23 de 41,0ºC

· Tremp (Pallars Jussà). Temperatura màxima dia 23 de 40,1ºC

· Baldomar (Noguera). Temperatura màxima dia 23 de 39,6ºC

· Tàrrega (Urgell). Temperatura màxima dia 23 de 39,7ºC

En aquest quart dia d'onada de calor, Protecció Civil de la Generalitat segueix insistint en els consells d'autoprotecció per onada de calor, com beure aigua molt sovint, evitar el sol directe, no fer activitats físiques intenses a l'exterior, i utilitzar si és possible ventiladors o aire condicionat.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT manté la petició als ajuntaments de què prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.