L'aigua serà la gran protagonista pel que fa a la meteorologia a Catalunya aquest dimarts. Pràcticament tot el territori es veurà afectat per un temporal mediterrani que durarà almenys 36 hores.

Així, les probabilitats de pluja a la Catalunya Central són màximes de cara al dimarts. De fet, l'aigua es podria avançar a la matinada, i els ruixats ja es mantindran actius durant pràcticament tot el dia, amb algunes aturades intermitents.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un servei d'avís per acumulació de precipitació i un altre per intensitat de pluges, els quals afectarien les comarques centrals. El temporal s'allargarà fins al migdia del dimecres, pel que les acumulacions d'aigua podrien ser molt importants.

Al llarg de tot el dia pot anar plovent a estones amb elevada intensitat i es podran anar acumulant litres. De cara a la nit de dimarts a dimecres les precipitacions podran tornar ser localment intenses i acumular més litres. Al llarg de dimecres els núvols seran molt abundants encara i podran deixar algunes precipitacions més tot i que seran més febles.

En tot l'episodi, entre dimarts i dimecres, es podran acumular, per exemple, entre 75-100mm de forma general a l'Anoia. 75mm al nord de la comarca i 100mm al sud. Puntualment, però, es podrien superar els 150mm cap al sud i els 100mm al nord.

A partir de divendres torna l'estabilitat amb sol, boires matinals i temperatures en augment.