Un front de pluges arribarà aquesta nit a Catalunya, on romandrà fins dimecres que ve, amb una acumulació d'aigua, sobretot demà diumenge, que anirà acompanyada de fang per la pols sahariana suspesa en l'aire, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Els pronòstics dels meteoròlegs indiquen que la precipitació caurà des d'aquesta nit a qualsevol punt de Catalunya, tot i que seran més freqüents i continuades durant la tarda de demà diumenge.

Demà diumenge, la pluja, en general, serà d'intensitat entre feble i moderada, tot i que localment anirà acompanyada de tempesta, de fang i possiblement de calamarsa i acumularà quantitats entre poc abundants i abundants, fins a 50 litres d'aigua per metre quadrat. Les previsions també indiquen que la cota de neu oscil·larà entre els 2.600 i els 2.800 metres.Aquesta borrasca també portarà un descens de les temperatures, especialment les diürnes.

Demà, les temperatures mínimes es mouran entre 6 i 11ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 8 i 13ºC a la depressió central i el prelitoral, i entre 11 i 16 ºC al litoral.Per la seva banda, els valors màxims es mouran entre 12 i 17ºC al Pirineu i Prepirineu, i entre 14 i 19ºC a la resta de Catalunya.

Els meteoròlegs també avisen que demà bufarà vent de component Est entre fluix i moderat, amb alguns cops forts al litoral i prelitoral, on bufarà tot de Llevant o Gregal.No obstant això, en cotes altes del Pirineu bufarà de component sud entre fluix i moderat amb algun cop fort.

La situació de temporal es mantindrà almenys fins dimecres encara que no plourà durant totes les hores i ho farà a intervals, amb una acumulació durant els quatre dies que podria arribar als 100 litres per metre quadrat.