La setmana arrenca amb temperatures molt elevades, seguint la tendència del cap de setmana. Aquest dilluns serà una jornada d'ambient assolellat i el termòmetre es pot enfilar a la Catalunya Central durant les hores centrals del dia fins als 32 graus. A la península, la calor posarà en avís una quinzena de províncies d'Andalusia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura i Madrid, per temperatures màximes que van des dels 32º als 41º.

Segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les temperatures diürnes patiran un descens localment notable al Cantàbric i alt Ebre, però pujaran al vessant atlàntic peninsular. A la resta, es preveuen pocs canvis. Tot i això, se superaran els 34º i 36º al vessant atlàntic sud i mig Ebre, així com els 38º a la vall del Guadalquivir.

En aquest sentit, s'han activat avisos grocs (risc) per temperatures màximes a: Granada (38º), Huelva (33º), Àvila (32º), Salamanca (34º), Albacete (36º), Ciudad Real (38º), Conca (35º), Guadalajara (36º), Toledo (38º), Càceres (36º), Badajoz (38º) i Madrid (37º). I estaran en avís taronja (risc important) tant Còrdova (que arribarà als 41º de màxima), com Jaén (38º) i Sevilla (39º).

Segons la previsió de l'AEMET, durant aquest dilluns predominarà el cel poc ennuvolat o clar en gran part del país. No obstant, al Cantàbric començarà el dia ennuvolat, amb pluges febles que tendiran a remetre a la tarda al litoral i a dispersar-se en forma de xàfecs a l'interior.

Així mateix, es formarà nuvolositat d'evolució en muntanya de l'interior peninsular, amb algun xàfec o tempesta ocasional aïllat a la tarda al Pirineu i extrems occidental i oriental de la Ibèrica. I al nord de les Canàries estarà ennuvolat, amb alguna pluja feble dispersa a les illes de més relleu.

També hi ha possibilitat de núvols baixos i boires matinals a l'interior de Galícia i del Cantàbric, així com a l'àrea mediterrània, que seran localment persistents a la Costa del Sol.

Finalment, aquest dilluns bufarà vent alisi a les Canàries, amb intervals de fort a les illes occidentals; serà de component nord a Galícia i Cantàbric; del nord-oest a la vall de l'Ebre; de llevant a l'Estret, i fluix ala resta.