Aquesta tarda un episodi de xàfecs forts ha afectat el sud del Bages, sud-est de l'Anoia i al nord del Baix Llobregat. El Servei Meteorològic de Catalunya ha avisat a les 15 hores que la intensitat de la pluja augmentaria en aquests punts, acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Protecció civil ja ha alertat de l'avís de temps violent a bona part de Catalunya, sobretot a l'entorn de Montserrat, on s'ha observat un xàfec fort.

La tempesta no ha estat llarga, però sí intensa. Les precipitacions han provocat petites inundacions a municipis de l'entorn del Parc Natural de Montserrat i ha obligat als Bombers a fer diverses sortides entre les 5 i les 6.

Dues de les incidències més greus han tingut lloc al sud del Bages. Bombers ha informat que part d'una casa en estat ruïnós, i en la que no viu ningú, s'ha ensorrat al número 45 del carrer de la Bauma en ple temporal.

Al Bruc, els Bombers han rebut l'avís d'un conductor que li entrava l'aigua al cotxe i, a part, s'han desplaçat al carrer Manresa de Montserrat Parc, en el mateix municipi, perquè una caseta d'eines d'una terrassa estava a punt de caure a la via pública.

A Piera, una veïna alertava que li havia entrat molta aigua a casa i en el mateix poble, a prop del carrer Rosella, s'ha prohibit el trànsit per la crescuda d'una riera. En aquest mateix punt, la Policia Local ha hagut d'ajudar una persona amb mobilitat reduïda. Els Bombers han hagut de fer més sortides per altres incidències derivades de la pluja al llarg de la tarda.

Registre destacat al Berguedà

Aquest dimecres Casserres (Berguedà) va deixar 23,5 mm, un dels registres més destacats de la jornada de tempestes, que localment van deixar importants pedregades i fortes ratxes de vent.