Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es preveu que aquesta nit i demà durant el llarg del dia es puguin superar els 40 l/m2 en 30 minuts d'intensitat de pluja a les comarques del litoral, especialment al Tarragonès i Barcelonès. Les pluges afectaran amb menor intensitat les comarques de la Catalunya Central.

En general les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada, localment forta a punts del sector central del litoral i prelitoral i de l'interior del quadrant nord-est, i en general acumularan quantitats entre minses i poc abundants, localment abundants. A més, els xàfecs localment aniran acompanyats de tempesta i calamarsa.

En funció a aquestes dades, es manté el pla activat INUNCAT, ja que els augments dels cabals dels rius, especialment el Ter i el Llobregat en les seves desembocadures podria ocasionar inundacions en les zones més properes.

Prop de 330 avisos relacionats amb l'episodi de pluges

El telèfon 112 de Catalunya ha rebut 511 trucades fins a les 18 hores per 314 incidents relacionats amb les pluges. La majoria per inundacions, obstacles a la calçada, risc estructural i rescat de persones. Cap d'aquestes de gravetat.

D'aquestes trucades, els Bombers de la Generalitat han atès 329 avisos relacionats amb l'episodi de pluges entre les 19 hores del dia 28 i les 12 hores del 29.

Protecció Civil de la Generalitat manté la recomanació d'extremar les precaucions prop de lleres, rius i guals prop dels rius Ter i Llobregat així com als torrents i rieres del Maresme les properes hores perquè es podran produir augments sobtats del cabal.

Es recomana evitar fer activitats propers a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris.