El Servei Meteorològic de Catalunya informa que dijous creuarà un sistema frontal, amb nuvolositat abundant arreu i precipitació sobretot al nord i l'oest del país. Aquest front obrirà les portes a una massa d'aire que provocarà un descens notable de la temperatura i precipitació abundant al Pirineu, sobretot al vessant nord. S'espera vent del nord i nord-oest, que arribarà a bufar amb cops molt forts (més de 70 km/h).

El reforçament del vent es començarà a notar divendres al matí, i durant la tarda i el matí de dissabte podrà donar lloc a ratxes molt fortes a les cotes més altes del Pirineu, Ponent, el litoral i el prelitoral sud i central, i l'Alt Empordà. Conseqüentment, la situació marítima s'alterarà a la costa Brava.

L'entrada d'aquest vent del nord provocarà un davallada notable de la temperatura, arribant a valors per sota del que és habitual per l'època de l'any.

La cota de neu baixarà als 1.300 metres

Aquesta davallada de la temperatura anirà lligada al clar descens de la cota de neu, que passarà dels 2000 metres la matinada de divendres als 1700 al migdia, i fins als 1300 al final de la jornada, quan assolirà el seu mínim.

Pel que fa a la precipitació, dijous se n'espera de feble i dispersa a punts de la meitat oest, i d'aïllada i puntualment moderada al litoral i prelitoral central. Divendres, en canvi, la precipitació més important es restringirà al Pirineu Occidental, en especial al seu vessant nord, on s'hi mantindrà fins diumenge. En aquesta zona, al llarg de l'episodi la quantitat de precipitació acumulada podrà ser molt abundant (més de 50 mm de pluja), que per sobre dels 2000 metres, es podria traduir en gruixos propers als 30 cm de neu.

La combinació del fort vent, la precipitació en forma de neu i el descens de la temperatura, farà difícils les condicions a alta muntanya, on a més s'hi produirà el fenomen del torb. Per informació més detallada podeu consultar la pàgina web de Meteomuntanya.