04 de desembre de 2020
04.12.2020
Regió7

Dissabte plenament hivernal: fred a arreu i nevada al Pirineu de Lleida

A Manresa i Igualada, el termòmetre oscil·larà entre els 0 i els 9 ºC i a Berga, entre els -2 i els 6 ºC

04.12.2020 | 20:11
La previsió del dissabte 5 de desembre
Dissabte plenament hivernal: fred a arreu i nevada al Pirineu de Lleida

Aquest dissabte, 5 de desembre, serà un dia plenament hivernal. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, farà sol tota la jornada, sobretot al matí, però amb temperatures fredes. A la tarda es reactivarà la nevada al Pirineu de Lleida i la cota de neu encara serà baixa.

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa que la de divendres; voltarà entre els -5 i 0 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre els -2 i 3 ºC a la depressió Central, prelitoral central i litoral nord, i entre els 3 i 8 ºC a la resta del litoral. La màxima serà similar o lleugerament més baixa; rondarà els 5 i 10 ºC al Pirineu, Prepirineu i depressió Central i entre els 9 i 14 ºC a la resta. Ambient fred. Hi haurà glaçades matinals a molts punts de l'interior. A Manresa i Igualada, el termòmetre oscil·larà entre els 0 i els 9 ºC i a Berga, entre els -2 i els 6 ºC. A Puigcerdà, entre els -4 i els 4ºC i a Solsona, entre els 0 i els 8 ºC.

La cota de neu voltarà els 700 metres, si bé al final del dia pujarà fins als 900 metres al vessant nord del Pirineu. A banda, al llarg del dia és possible algun ruixat a punts del litoral nord i no es descarta que sigui en forma de pedra tova. En general serà d'intensitat feble, i s'acumularan quantitats de precipitació minses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El temps, en 1 minut