Aquest cap de setmana s'ha encentat amb un episodi de nevades considerables a bona part del territori català i ens ha deixat estampes tan espectaculars com la que ha captat el Servei de Trànsit al Monestir de Montserrat.

El Monestir de Montserrrat sota una capa de neu

El Monestir de Montserrrat sota una capa de neu

Diumenge anirà millorant la situació, però també es mantindrà un temporal marítim molt dur al litoral.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per la propera matinada i demà diumenge és que es mantingui la nevada sobretot a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre i també a comarques de Girona i est de la Catalunya Central. La cota de neu se situarà al voltant dels 400 metres, localment per sota, sobretot durant la primera meitat del dia i als dos extrems del territori. A més, en tot l'episodi es podran acumular gruixos superiors als 50 cm a punts del prelitoral sud i dels 30 cm a punts de la serralada Transversal i del Pirineu i Prepirineu Oriental.

Pel que fa al vent, avui hi ha hagut ratxes de vent fortes a molts punts del litoral i prelitoral de Barcelona. Al port de Barcelona hi ha hagut cops de més de 90 km/h; a l'Observatori Fabra 75; a Cabrils 76; Montserrat 63.

L'avís per vent arribarà als seus màxims aquesta nit i matinada. Demà al matí anirà afluixant i acabarà demà al migdia. D'altra banda, l'onatge seguirà encara intens i tendirà a afluixar de cara a demà.