Un corrent marcat de component nord-oest ens porta a finalitzar el cap de setmana amb cel variable i amb cops forts de vent. Segons l'actualització del Servei Meteorològic de Catalunya, l'episodi de vent es mantindrà les properes hores i serà sobretot demà al matí quan hi haurà una intensificació de les rafegues. Les zones més afectades seran les comarques del camp de Tarragona, Alt i Baix Penedès, Anoia i cotes altes del Pirineu i Prepirineu.

La resta de comarques catalanes, sobretot de la meitat oest, també podran patir ratxes fortes de vent tot el dia. El vent bufarà de component oest i podrà superar els 90 km/h.

Pel que fa a les temperatures, la temperatura mínima similar o lleugerament més baixa a la d'aquest dissabte.

Els Bombers han rebut aquest dissabte una trentena d'avisos per la ventada, que ha superat els 80 km/h

Els Bombers de la Generalitat han rebut una trentena d'avisos fins a les 17 hores del dissabte per la ventada, que ja supera els 80 km/h en punts de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona. Les regions d'emergències amb més avisos han estat la metropolitana nord (18) i la metropolitana sud (10). Cap de les sortides ha estat de gravetat i només destaca la caiguda d'un mur al carrer Núria de Terrassa i la retirada d'una branca de grans dimensions abatuda en una carretera a Viladecavalls. Les ratxes màximes de mestral i ponent ja han assolit els 96,8 km/h al Perelló, els 89 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, els 86 km/h a Mas de Barberans o els 85,7 km/h a Mont-roig del Camp, segons dades de les estacions de Metocat i Meteoclimatic.