Aquest dissabte al matí tornarà l'ambient assolellat a molts punts de Catalunya, però caldrà estar alerta a les comarques del nord-est perquè la nuvolositat anirà augmentant al llarg del dia i fins i tot a la costa gironina és possible alguna precipitació, sobretot cap al vespre, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. La temperatura baixarà amb màximes de fins als 13ºC a Manresa, 14ºC a Igualada i 12ºC a Berga i Solsona. Al Moianès, el termòmetre no passarà dels 11ºC i a Puigcerdà, dels 9ºC.

De cara a diumenge, dia de les Eleccions a Catalunya 2021, el Servei Meteorològic preveu una jornada electoral amb ambient fred i de ple hivern, amb possibilitat de pluges al litoral i nevades a partir de 800 metres al nord-est i a partir de 1.300 al Pirineu occidental. Això pot dificultar la col·locació de meses electorals als patis o porxos dels col·legis o la ventilació dels espais tancats mitjançant l’obertura de finestres.

Després d’una setmana marcada pel pas successiu de diferents sistemes frontals, la predicció pel cap de setmana indica una certa estabilització atmosfèrica. Les pertorbacions més importants quedaran lluny de la península Ibèrica, i Catalunya quedarà sota la influència d’un anticicló situat al centre d’Europa. La pressió elevada i el reforçament del vent marítim faran que diumenge la nuvolositat sigui abundant en general, amb la possibilitat de precipitacions febles i disperses, sobretot al litoral. La cota de neu se situarà entorn dels 800 metres al nord-est de Catalunya, amb un gradient marcat cap a l’oest del país, on rondarà els 1.300 metres. Les quantitats de precipitació seran minses.

Pel que fa a la temperatura, diumenge arribarà una massa d’aire fred procedent del centre d’Europa que afavorirà la davallada tèrmica i que, juntament amb els estrats baixos, farà que l’ambient sigui de ple hivern.

Els models a mitjà termini indiquen que a partir de dimarts l’anticicló es desplaçarà sensiblement cap a l’est i permetrà l’apropament de nous sistemes frontals i una recuperació de la temperatura.