Les temperatures diürnes experimentaran aquest dimarts un notable descens a l'extrem nord peninsular i un notable ascens a l'extrem sud-est, en una jornada amb sis províncies en risc per onades i vent, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Al nord-est de Catalunya, la nuvolositat anirà en augment i s'esperen xàfecs en la segona meitat del dia.

Aquest dimarts el cel estarà ennuvolat o cobert en l'àrea cantàbrica, amb pluges febles i disperses, que remetran a partir del migdia, amb una cota de neu d'uns 1.000 metres.

Hi haurà intervals ennuvolats en altres zones de l'extrem nord peninsular, les Canàries i est de les Balears. A la resta de la Península, cel poc ennuvolat o espaiós, amb alguns núvols alts al terç sud-oest, i amb núvols d'evolució diürna a les serres andaluses.

Les temperatures diürnes baixaran al terç nord peninsular i pujaran a la meitat sud, de manera notable als extrems nord i sud-est. Seran més baixes de l'habitual per a aquestes dates al Cantàbric i Navarra, i superiors al normal al quadrant sud-oest peninsular i sud del Llevant. No s'esperen canvis a la resta.

Finalment, el vent serà de component nord la meitat nord peninsular i de component oest girant a component nord al sud de l'àrea mediterrània i les Balears. Bufarà fort a l'Empordà i litoral nord de Galícia, i amb intervals de fort a la vall de l'Ebre, el Pirineu i Menorca. Vent fluix a la resta, predominant la component nord.