Artés i Sant Salvador de Guardiola es troben avui entre els deu municipis catalans on les temperatures han estat més elevades. Els termòmetres dels dos municipis bagencs han arribat als 36,9 ºC (Artés) i 37ºC (Sant Salvador de Guardiola).

Més baixos han estat els valors de les principals ciutats de les comarques centrals. Manresa ha marcat els 35,3 ºC, la seva màxima més alta de la jornada d'avui, a les tres de la tarda. A la mateixa hora, a Berga els termòmetres s'enfilaven fins als 31ºC. Les ha superat en valor Igualada que, a les 13 hores, ha assolit els 34,5ºC.

Els municipis catalans que s'han vist més afectats per la pujada dels termòmetres han estat Cabanes (37,6ºC), de la província de Girona, i Alcarràs (37,4ºC) i Seròs (37.3ºC), de la província de Lleida.

A causa de les altes temperatures, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per calor per a aquest dilluns entre les 12.00 i les 18.00 hores, quan es preveu que s’arribin a temperatures de prop de 40 graus. Les xifres més elevades es donaran a Ponent, la Catalunya Central, la vall de l’Ebre, el prelitoral i a l’extrem nord-est.

Malgrat les precipitacions en alguns punts de Catalunya des de fa dies, principalment en zones del Pirineu, les altes temperatures estan predominant en el conjunt del territori.