El Servei Meteorològic de Catalunya ha decretat el grau màxim de perill, el 6, per l'onada de calor, i preveu que se superin els 43 graus en algunes zones. El punt àlgid es preveu el cap de setmana amb valors extrems a l'interior, especialment a la Catalunya Central.  Dijous i divendres ja es va arribar a valors de 42,8 graus a Artés (el Bages), la temperatura màxima dels darrers dos dies a tot el país.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el precedent més clar d'una onada de calor comparable és la de finals de juny del 2019, que va afectar Catalunya entre els dies 25 i 30. En aquell cas la calor va ser molt homogènia a l'interior i prelitoral nord, mentre que al litoral no va ser tan extraordinària. Com a valors més elevats, es van enregistrar 43,6 graus a Artés el dia 28 i 43,8 graus a Alcarràs el dia 29 de juny del 2019.

Matinada molt calorosa

Aquest matí de divendres, en el segon dia d'aquesta onada de calor extrema, les temperatures han sigut especialment altes. Un dels tres punts més calents en les primeres hores del dia porta segell bagenc. Montserrat, concretament a Sant Dimes, s'han marcat 27,2 graus a les 7.30 h, mentre que en altres punts del territori català, com és Sant Martí de Riucorb, a Lleida, ha sigut el municipi més calent de Catalunya amb 27,4 graus.

Per altra banda, els termòmetres més "frescos" de Catalunya s'han marcat a Das, (Girona), amb 11 graus, el Pont de Suert, amb 12,9. A la Catalunya Central també s'han marcat temperatures relativament baixes, com a Guardiola de Berguedà que s'han llevat amb 14,4 graus. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

Les temperatures tornaran a superar els 40 ºC a molts punts de l'interior aquest divendres Redacció