Les nevades d'aquest cap de setmana han deixat gruixos importants al Pirineu, en sectors elevats de la Cerdanya, l'Aran i el Pallars Sobirà, on s'han registrat fins a 60 cm de neu nova, i també han emblanquinat les valls.

A Puigcerdà, entre el 4 de desembre i avui, dilluns, el gruix màxim de neu nova acumulada ha estat de 8 centímetres; a Das, 9 i a Montellà, 7, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

A més altitud, a Malniu (2.230 m), en aquest mateix període, el gruix màxim ha estat de 52 cm de neu, dada només superada a tot Catalunya pels 65 cm de Certascan (2.400 m).

Afectacions del trànsit

Amb tot, aquest dilluns només hi ha tres carreteres tallades al trànsit per la neu. Són la BV-4031 de Castellar de n'Hug a la Molina; la C-28, al port de la Bonaigua; i la GIV-4016, a Toses.

Problemes per accedir als Rasos i neu a la Pobla

Al Berguedà, s'ha tallat la BV-4243, entre Berga i Rasos de Peguera, en aquest cas, però, per la gran afluència de vehicles. La circulació s'ha restablert al voltant de dos quarts de set de la tarda. En aquesta comarca, els pobles més alts també han quedat coberts de neu, amb 4 cm a la Pobla de Lillet i 1 a Bagà.