Punts de les comarques centrals han registrat aquest dimecres al matí ratxes de vent d'entre 70 i 93 km/h. Els municipis més afectats han estat Els Hostalets de Pierola, amb ventades de fins a 93,2 km/h i Montserrat i Òdena on aquest matí el vent que ha superat els 70 i 76,7 km/h respectivament. Fenomen que s'ha repetit arreu de Catalunya, especialment a Font-Rubí, El Perelló, el Parc Natural dels Ports, Mas de Barberans, Ulldeter i la Tosa d'Alp. A la Bonaigua, la ratxa màxima ha estat de 86 km/h i a Portbou, de 90. Però cal destacar Puig Sesolles (Vallès Oriental, 1.668 metres), on el vent ha bufat a 114,8 km/h.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les 16 hores un total de 243 trucades per 173 incidències relacionades amb la forta ventada. Gairebé totes provenen de l'àrea metropolitana: Barcelonès (127 trucades, 108 de les quals de Barcelona), Vallès Occidental (53 trucades, 24 de les quals provinents de Sabadell i 14 de Santa Perpètua de Mogoda) i Vallès Oriental (17) concentren la gran part d'incidències pel vent, que bufa amb ratxes que han arribat a superar els 100 km/h. En paral·lel, els Bombers de la Generalitat han rebut uns 80 avisos de les 10 a les 15.30 hores, principalment a la regió metropolitana nord (45).

A Barcelona ciutat, els Bombers de Barcelona ja acumulen un total de 88 serveis al llarg d'aquest dimecres. Els serveis més destacats han estat la caiguda d'un pollancre de grans dimensions a l'avinguda Meridiana amb el carrer Trinxant, que no ha causat ferits. I també la caiguda d'alguns elements de la façana del Corte Inglés de plaça de Catalunya. No hi ha hagut danys personals, però sí desperfectes en alguns vehicles aparcats al carrer de Fontanella.

Només una carretera amb cadenes: el coll de la Creueta

D'altra banda, Trànsit informa que les vies afectades per la nevada s'han reduït i ara només és obligatori circular amb cadenes a la BV-4031, al Coll de la Creueta, entre Castellar de n'Hug i La Molina.