Només té 15 anys, però Jorge Rey és conegut arreu de l'Estat per haver estat una de les poques persones que va pronosticar amb anticipació Filomena, el temporal que va causar l'episodi de nevades intenses al centre peninsular el gener del 2021. El jove burgalès, que té un blog i un canal de Youtube on prediu el temps a llarg termini, ha fet un nou pronòstic en què preveu l'arribada d'una altra gran nevada, similar a la catàstrofe natural de l'any passat, al país.

Aquest fenomen es podria produir a finals d'aquest mes, aproximadament al voltant del 24 de gener. Segons el jove meteoròleg aquest fenomen tornaria a paralitzar el centre i est del país, concretament afectaria la comunitat de Casella i Lleó. En general, Rey ha pronosticat un any de clima canviant amb "un hivern dur, una primavera plujosa i un estiu inestable".

Un pronòstic basat en la humitat de les pedres i el vol dels ocells

Les previsions del jove no es basen en cap mena de tecnologia. En múltiples ocasions el burgalès ha anunciat a través de les xarxes socials que el seu sistema per anticipar fenòmens meteorològics es basen en l'estudi de la humitat de les pedres, els insectes, el vol dels ocells i els núvols.

Es tracta d'una meteorologia totalment tradicional en la qual el jove "confia en la seva alta fiabilitat" i amb la qual afirma haver encertat gairebé el 100% de les prediccions de l'any passat.