Dilluns ha despertat amb termòmetres que han tocat gairebé els -10ºC a la comarca del Solsonès. A Guixers les temperatures han caigut en picat aquesta matinada, on s'han registrat fins a -9,6ºC a les set del matí.

El fred tampoc no ha donat treva a la resta de la regió central, on gran part de les estacions meteorològiques, segons el Meteocat, marcaven temperatures mínimes al voltant dels -5ºC. Entre altres, han destacat els -6,8ºC de Guardiola del Berguedà, els -6,2ºC d'Organyà, els -5,9ºC de Castellar de N'Hug, els -5,4ºC de Puigcerdà i Cardona i els -5ºC d'Artés.

A Manresa, aquest valor ha estat inferior, però també s'ha situat per sota dels 0ºC. La capital bagenca ha registrat a les set del matí fins a -3,7ºC.

La previsió del dia

En general, es preveu que al llarg de la jornada predomini l'ambient assolellat a gran part de Catalunya. Només a punts del sud hi haurà alguns núvols baixos i a primera hora de dilluns alguns bancs de boira i boirina a Ponent. La temperatura tindrà tendència a pujar lleugerament, però es mantindrà l'ambient ben hivernal.