L'onada de calor a Catalunya arriba avui al seu dia àlgid. Les temperatures, que ja van començar a pujar diumenge passat, segueixen a l'alça aquest dimecres a la regió central. Les dues estacions automàtiques (XEMA) de les comarques d'àmbit de cobertura que han registrat valors més alts són al Bages. Concretament, a Artés i a Sant Salvador de Guardiola s'ha arribat als 40 i els 40,5 °C respectivament, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya actualitzades a les tres de la tarda.

A prop s'hi han quedat Cardona i Solsona (39,6°C), Òdena i Organyà (39.5 °C), Oliana (39.3 °C) i Castellnou de Bages (39.1°C). Entre la resta d'estacions on els termòmetres s'han disparat més hi ha Lladurs i Pinós (38.8 °C) i la Seu d'Urgell (38.4°C).

Més de 25ºC a primera hora de la matinada

Aquesta matinada, les comarques centrals han despertat amb els termòmetres al voltant dels 25ºC. La temperatura màxima s'ha registrat a Montserrat, on la temperatura s'ha elevat fins als 30ºC a les 7:30 hores. El compte de Twitter del parc natural ja va advertir dimarts de l'elevat risc d'incendi que viu la zona i va demanar una sèrie de precaucions per a tots els visitants.

Altres punts de la Catalunya central amb valors destacats a primera hora del matí han estat el Santuari de Queralt, amb 27,1ºC, Lladurs, amb 25,8ºC, i Pujalt, amb 25,5ºC.

Ahir el Servei Meteorològic de Catalunya ja va ampliar l'avís per calor a la província de Lleida i a bona part de la regió central. En conseqüència, el sector agrari va acordar aturar la sega de cereal a primera hora de la tarda en aquelles zones de secà més directament afectades per l'episodi de perill d'incendi a causa de l'onada de calor. Especialment, a les comarques del Solsonèsl'Anoia i el Bages

L'avís per calor ja s'estén a totes les comarques de cobertura d'aquest diari, excepte a la Cerdanya. El Solsonès i l'Alt Urgell tenen avís de perill molt moderat per calor, mentre que el risc és alt al Bages, el Berguedà, l'Anoia i el Moianès.

Onada de calor: temperatures que fregaran els 40 graus aquest dimecres Redacció