Després d’una setmana amb diversos avisos per mal temps, Catalunya travessa amb alts i baixos l’inici del mes d’agost. Així doncs, aquest dilluns el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per temps violent i per intensitat de pluges, que afecta especialment el Solsonès. Es tracta de l'única comarca amb el nivell de perillositat més elevat (6/6). A Navès ja s'han registrat fins a 24,5 mm de precipitació acumulada en mitja hora. A l'Alt Urgell destaquen els 38,1 mm caiguts en mitja hora a Organyà, a l'Alt Urgell.

El Meteocat també ha posat en avís per temps violent moderat el Berguedà i el Bages. En aquestes comarques de la Catalunya Central podrien caure en les pròximes hores pedra de més de 2 cm de diàmetre i es podrien produir ràfegues fortes de vent de més de 25 m/s, així com tornados i esclafits.

Així mateix, les comarques del nord-oest de Catalunya tenen una alerta per intensitat de pluges moderades.

La previsió va acompanyada de precipitacions sobretot en punts del Pirineu i del Prepirineu, al nord de la Depressió Central i a Ponent, d’intensitat entre feble i moderada, localment fortes, i acompanyades de tempesta i puntualment de calamarsa. Localment les pluges seran abundants.