El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès aquest dijous un avís de situació de perill per la calor que tindrà una afectació extensa al territori fins fins dissabte a la tarda. La temperatura màxima podrà pujar aquest divendres entre 3 i 5 ºC respecte a aquest dijous, sobretot a trams del litoral i prelitoral central i nord. Aquí bufarà vent eixut de component sud-oest i se superaran els 36 ºC. A la depressió central, es podran superar de forma extensa els 38 ºC.

Paral·lelament, el Servei Meteorològic ha emès un avís de situació de perill per intensitat de pluja també fins dissabte, amb afectació local al Berguedà, Osona, el Ripollès i la Garrotxa. Es podran superar els 20 mm de precipitació en mitja hora.

De fet, al Berguedà, des de principi de mes en molts punts, hi està plovent gairebé cada dia i aquesta tarda de dijous, el nord de la comarca, juntament amb la Cerdanya, ha tornat a ser l’epicentre d’aquestes precipitacions.

En alguns punts com Bagà o Gisclareny, entre d’altres, els xàfecs de dijous a la tarda han anat acompanyats de pedra, però tot i la seva intensitat han tingut una curta durada. Així, els registres d'aquest dijous, com els 5,7 litres per metre quadrat de Guardiola han sigut inferiors als registrats els dies de les últimes setmanes en què ha plogut amb més intensitat. En altres punts, en aquest cas a Malniu, ja a la Cerdanya, la precipitació acumulada durant la tarda ha sigut més elevada amb un total de 13,4 litres per metre quadrat, segons els observatoris de la xarxa del SMC.