Un episodi de ruixats intensos podria afectar aquesta tarda les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès. El Meteocat ha posat en alerta de pluges intenses diferents punts de la meitat est del país. Les precipitacions començarien a les 18 hores i podrien deixar 20 litres d'aigua acumulada en mitja hora.

El servei meteorològic també informa que els ruixats poden anar acompanyats de tempesta, calamarsa i pedra.

El Pirineu occidental està en avís per perill molt alt de temps violent, en concret les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i l’Alta Ribagorça. En aquestes ubicacions, el risc de calamarsa de diàmetre superior a dos centímetres, ratxes de vent superiors a 90 km/h, tempestes i tornados és elevat.

Protecció Civil ha activat la prealerta Inuncat per temps violent, i el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), d’altra banda, ha activat un altre avís per a la meitat nord de Catalunya per pluges intenses. El temporal continuarà actiu durant la jornada de divendres. El Moianès continuarà demà en alerta per fortes pluges, que podran deixar acumulacions destacades d'aigua al litoral del país.