Guixers arriba als -10,6 ºC, Organyà als -8,8 i Cardona als -7,3

A Manresa, l'episodi de fred ha fet caure els termòmetres fins als -3 graus de matinada

Redacció

Bona part de la Catalunya central s'ha despertat aquest matí amb els termòmetres sota zero i en punts alts del Berguedà i el Solsonès s'han registrat algunes de les temperatures més baixes de tot Catalunya (amb dades actualitzades a les 10 h).

A l'estació meteorològica del nucli de Valls de Guixers (Solsonès) s'ha arribat als -10,6 ºC, la mateixa mínima que s'ha observat a l'heliport de Vielha.

A Organyà, aquest episodi de fred ha fet caure el termòmetre fins als -8,8 ºC, temperatura que no s'assolia des del 2012; a Guardiola de Berguedà, fins als -7,8 ºC; i a Cardona i Oliana, fins als -7,3 ºC.

A Manresa, la mínima, -3,0 ºC, s'ha registrat a les 5.40 h i a les 10.30 h encara no s'havia arribat a 1 ºC (la temperatura aleshores era la màxima del dia amb 0,7 ºC).

Protecció Civil va activar ahir l'alerta Procicat per fred i el Servei Meteorològic de Catalunya avisa que l'episodi s'allargarà encara uns dies. Aquest divendres s'espera un dia assolellat i la neu, si cau, serà a la tarda i a l'Aran.