La neu emblanquina Montserrat, Mura i punts de l'Anoia i el Moianès

El Meteocat manté l'alerta per nevades fins demà al migdia al sector central del litoral i prelitoral

La neu pinta lleugerament de blanc Montserrat aquest dilluns

La neu pinta lleugerament de blanc Montserrat aquest dilluns / PN Montserrat

Redacció / Alba Díaz

La neu ha enfarinat de matinada el Tibidabo, a la serra de Collserola, i s'ha deixat veure en alguns punts de la part alta de Barcelona.La nevada no ha guanyat gaire protagonisme a les comarques de l'àmbit de cobertura de Regió7. Tot i això, sí que s'ha deixat veure a punts del Bages com ara el Parc Natural de Montserrat i Mura. El massís bagenc s'ha despertat aquest dilluns amb el paisatge lleugerament emblanquinat pels flocs de neu que han caigut durant la matinada.

Aquesta tarda, també s'han registrat volves a Castellterçol, al Moianès. La neu també ha pintat punts del paisatge de l'Anoia. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a indrets com Santa Margarida de Montbui, el Bruc i la Llacuna ha nevat feblement.

Temperatures gèlides

A banda de la neu, el fred ha irromput a Catalunya amb temperatures que han arribat aquesta matinada als -20ºC a les zones altes del Pirineu i de fins a -10ºC a zones habitades. A les comarques de l'àmbit de Regió7, la mínima més baixa s'ha registrat a Puigcerdà, on els termòmetres han caigut fins als -8,4ºC.

Així mateix, la temperatura més freda registrada aquesta matinada pel Servei Meteorològic de Catalunya han estat els -19,6ºC a Boí (Alt Ribagorça), a 2.535 metres d'alçada, i a Espot (Pallars Sobirà) amb -19,3ºC, mentre que al port de la Bonaigua el termòmetre ha caigut fins a -17,8ºC.

Continuarà nevant demà?

Durant la matinada i fins a primeres hores del matí d'aquest dimarts, l'alerta per neu es mantindrà a punts del litoral i prelitoral. Entre les comarques de l'àmbit del Regió7, a l'Anoia encara hi haurà la possibilitat de veure alguna nevada feble fins a uns 200 metres d'altura, aproximadament. Després la precipitació tendirà a desaparèixer, tot i que a la tarda pot caure algun ruixat al litoral central.