Alerta per pluges intenses aquest dimarts a la Catalunya central

S'esperen ruixats intensos a les comarques de cobertura d'aquest diari

Mapa de la predicció meteorològica per aquest dimarts 30 de maig

Mapa de la predicció meteorològica per aquest dimarts 30 de maig / Meteocat

Redacció

La pluja amb força torna aquest dimarts a la Catalunya central. Els xàfecs de tarda es tornaran a donar avui, sobretot a les comarques del nord i oest de l’interior. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís de perill per pluja d'intensitat moderada entre les 12 i les 18 hores que afectarà el Bages, l'Anoia, el Solsonès i el Berguedà.

Els xàfecs s’iniciaran al final del matí al Pirineu, el Prepirineu i punts de muntanya del prelitoral. Durant la tarda s’estendran a altres punts de la meitat nord i oest. Les precipitacions seran febles o moderades, tot i que en punts de la Catalunya Central podran ser d’intensitat forta i amb abundant aigua. Sovint aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa. La Generalitat ha activat avisos a les zones on es preveuen tempestes més intenses.

Respecte a les temperatures, tant les mínimes com les màximes seran semblants a les de dilluns. Els valors oscil·laran entre els 13 i els 26 graus a Manresa; els 12 i els 21 a Moià; els 11 i els 26 a Igualada; els 12 i els 22 a Berga; els 10 i els 24 a Solsona; els 8 i els 24 a la Seu d'Urgell i els 7 i els 20 a Puigcerdà.

El vent bufarà amb algunes ratxes moderades a pràcticament tot el territori.

Dimecres serà un dia molt similar. La previsió apunta que dijous els xàfecs podrien donar-se també al matí i en zones més pròximes a la costa.