El Bages, el Moianès i l'Anoia tornaran a viure aquest divendres una jornada passada per aigua. I en gran quantitat. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per fortes precipitacions a les tres comarques de l'àmbit del Regió7 a partir de les dotze del migdia i fins a les 18 hores. Els xàfecs aniran acompanyats sovint de tempesta i de calamarsa i podran acumular fins a 20 l/m2 en 30 minuts.

Tot i que l'alerta per intensitat de pluja recau en aquestes comarques, s'esperen precipitacions al llarg del dia a tot el país. Els ruixats i xàfecs fins a mig matí afectaran punts de la meitat oest, que localment arribaran a d'altres punts del país. A partir del final del matí s'esperen ruixats a punts de muntanya i zones properes, sobretot del prelitoral i de l'interior del quadrant nord-est. Al llarg de la tarda també n'arribaran per l'oest. Seran d'intensitat feble o moderada.

Temperatures a l'alça

Pel que fa a la temperatura, tant la mínima com la màxima seran més elevades. Al Bages i a l'Anoia, la mínima rondarà els 16ºC; i la màxima els 28ºC. A la resta de comarques de l'àmbit d'aquest diari, els valors seran força similars. Al Solsonès i al Berguedà es registraran 12ºC a primera hora del matí i 25ºC de cara al migdia.