L'intensa calor ha seguit aquest dimecres a Catalunya, tot i que les temperatures s'han moderat respecte al pic històric d'ahir, quan es va assolir el rècord absolut de 45,4 graus a Figueres (Alt Empordà) i que va deixar fins a 44,4ºC a Artés. Precisament al municipi bagenc és una de les poblacions catalanes que ha registrat una de les temperatures més altes de la jornada fins ara, arribant fins als 40,8ºC a les cinc de la tarda.

Després d'una nit de mal dormir, amb temperatures de 26 graus per exemple a Barcelona, aquest dimecres els registres han estat sensiblement més moderats.

Si ahir fins a 70 estacions del Meteocat van registrar màximes per sobre dels 40 graus, aquest dimecres, fins a les 16.30 hores, només quatre superaven aquest llindar. Són les localitats d'Artés amb 40,8ºC i Benissanet, Torroja del Priorat (Priorat) i Vinebre (Ribera d'Ebre), que empaten amb 40,4ºC.

En general, a l'interior les temperatures màximes han oscil·lat entre els 35 i els 39ºC. A les cinc de la tarda els termòmetres marcaven els 39,3ºC a Cardona, els 39,2ºC a Òdena i els 39,1ºC a els Hostalets de Pierola.

El temps per als pròxims dies

El pronòstic a mig termini indica una progressiva normalització de la temperatura fins dissabte, especialment a l'interior, amb valors que oscil·laran entre els 28ºC i 32ºC a la costa i entre els 30ºC i 35ºC a l'interior. Entre diumenge i dilluns hi haurà un nou pic de calor, tot i que, segons el Meteocat, no sembla probable que s'arribin als valors assolits durant la jornada de dimarts.

Va ser dimarts a les 15.10 hores quan l'estació automàtica de l'agència meteorològica estatal Aemet a Figueres va marcar la xifra rècord de calor a Catalunya des que es tenen registres: 45,4 graus. Les estacions en aquest cas del servei autonòmic del Meteocat de Darnius-Boadella i de Navata, a Girona, van assolir dimarts els 45,1ºC de màxima, 1,3ºC més que l'anterior rècord, registrat a Alcarràs (Segrià) el 29 de juny del 2019, amb 43,8ºC.