Neva amb força a la Molina i Masella...a mitjans de juny

La neu també s'ha deixat veure a El Pas de la Casa, a Andorra, on ha emblanquinat els carrers

A La Quar, al Berguedà, l'episodi de precipitacions ha deixat 87,3 l/m2

Nevada a Masella aquest dimecres 12 de juny

Nevada a Masella aquest dimecres 12 de juny / Projecte 4 Estacions

Alba Díaz

Alba Díaz

Neu a mitjans de juny a la Molina i Masella (Alta Cerdanya). La baixada de les temperatures aquest dimecres ha permès que la cota de neu baixi fins als 2.300 metres i s'hagin vist precipitacions en forma de neu a l'entorn del refugi del Niu de l’Àliga (2536 metres), a la Molina, i al telecadira de Jumbo Tosa (2500 metres) i a La Tosa (2475 metres), a la Masella, segons imatges difoses pel Projecte 4 Estacions a X.

La neu també ha sorprès a Andorra, a El Pas de la Casa. En aquest punt, la precipitació ha estat minsa i només ha emblanquinat el terra, però a l'estació d'Ordino Arcalis ha descarregat amb força.

Baixa la cota de neu als 2.000 metres

Segons el radar del Servei Meteorològic de Catalunya, la precipitació en forma de neu es concentra aquesta tarda en cotes de 2.000 metres a l'extrem nord del Pirineu, tot i que també afecta punts de l'alta Cerdanya i l'Alt Urgell.

Pluja a la resta de les comarques centrals

Malgrat les nevades puntuals, a la resta de la regió central les precipitacions són en forma de pluja. Els ruixats van agafant intensitat amb el pas de les hores i ja han deixat acumulacions d'aigua destacades al Prepirineu. Segons dades del Meteocat, a La Quar (Berguedà) s'han registrat 87,3 l/m2 fins a les 18 hores. També destaquen els 25,7 l/m2 que han caigut a Organyà (Alt Urgell) i els 17 l/m2 al Santuari de Queralt (Berguedà).

Protecció Civil va activar dimarts l'alerta del pla Inuncat per pluja intensa a la Catalunya central. Aquesta tarda, s'ha actualitzat l'alerta i s'ha llançat un avís a les comarques del Berguedà, la Garrotxa, el Lluçanès, Osona i el Ripollès, on les tempestes són localment fortes i van acompanyades de calamarsa o pedra.

Quin temps farà aquest dijous?

Treva, almenys fins dissabte, a l'episodi de precipitacions que ha afectat la Catalunya central la primera meitat d'aquesta setmana. El sol torna a adquirir protagonisme aquest dijous, en una jornada on s'espera que les màximes repuntin i se situïn entorn dels 25ºC a les comarques centrals. No s'espera que la pluja torni fins al cap de setmana, quan es podria donar un nou episodi de precipitacions.